Foto: De oprichters, de broers Martin Schlotfeldt (rechts) en Matthias Schlotfeldt (links) met de fabrikant, mevrouw Suriwan Dangam (midden) tijdens een bezoek in Thailand

ONZE FILISOFIE

Ben je op zoek naar iets exclusiefs dat zich onderscheidt van de saaie en karakterloze massaproducten? Bij livasia vind je handgemaakte matrassen en kussens tegen eerlijke prijzen en met individuele charme! Wij hechten bijzonder veel belang aan de kwaliteit van onze producten. Al onze producten worden met liefde met de hand gemaakt in Thailand. In de traditionele patronen, die typisch zijn voor het land, en met veel verschillende kleuren brengen we een echt stukje Thailand bij jou in huis. Door rechtstreekse inkoop besparen we ons de omweg via tussenpersonen. Dit garandeert een eerlijke betaling voor de plaatselijke families en eerlijke prijzen voor onze klanten. In de loop der jaren zijn er echte vriendschappen ontstaan met onze productiefamilies.

Duurzaamheid

Wij zien onszelf als een bedrijf waarvoor duurzaamheid en de fabricage-omstandigheden van onze producten belangrijk zijn. Al onze Thaise kussens zijn voor 100 % gevuld met de waardevolle vulstof kapok! We zijn regelmatig ter plaatse om in contact te blijven met onze fabrikanten. Waar anders vindt je nog dergelijke structuren?

Dienst

De tevredenheid van onze klanten is erg belangrijk voor ons. Wij hechten veel waarde aan vriendelijkheid en klantenservice. We proberen steeds te voldoen aan de wensen en de ideeën van onze klanten. Wij adviseren je graag via e-mail en helpen je graag met inrichtingsideeën en een antwoord op al jouw vragen.

100 % kapok

Onze Thaikussens worden alleen met wilde, reine en onbehandelde kapok gevuld

Katoen

Voor de overtrek gebruiken wij uitsluitend reine en zeer krachtige katoen

Handwerk

Onze kapokproducten worden per dubbele naad genaaid en in liefdevol handwerk afgewerkt

Fair

Door de rechtstreekse import zonder tussenhandelaars worden faire prijzen gegarandeerd

Duurzaam

Duurzame en verantwoordelijkheidsbewuste fabricatie

Outdoor

Geschikt voor buiten – door de vaste vulling kan geen koude van de grond penetreren

ONZE GESCHIEDENIS

Wij zijn Martin en Matthias, de broers die livasia hebben opgericht. Wij zijn twee echte Aziëfans. Tijdens onze studieperiode hebben wij ons verliefd in de hartelijkheid van de mensen in Thailand.

Toen Martin een semester in Nieuw-Zeeland doorbracht, had hij het geluk om gedurende een paar weken Thailand te verkennen. Matthias was altijd al gefascineerd door het verre China en studeerde uiteindelijk Chinees en filosofie. Zo gebeurde het dat Martin bijna tien jaar geleden de beslissing nam om in Thailand zelf (Chiang Mai) de Thaise taal te gaan studeren. Tegelijkertijd verbleef Matthias een jaar in China om er voor zijn studie de Chinese karakters te leren.

We werden ons bewust van kapok toen we op reis waren in het subtropische regenwoud van Thailand. Na de eerste nacht in het junglekamp waren we helemaal ontspannen en uitgerust. We hadden tenslotte op de Thaise matten met hun vrolijke kleuren geslapen.

Kapok – wat is dat eigenlijk?

Nu begon het grote verbazen voor ons allebei! Waar hebben we eigenlijk op geslapen en hoe zijn deze relaxkussens en matrassen in de jungle terechtgekomen? Maar de eerste antwoorden riepen nog meer vragen op: “Je sliep op Thaise kussens gevuld met kapok!” Kapok. Wie kent deze vulstof dan niet?!

En dus werd al snel besloten deze leemte in onze kennis op te vullen. We gingen nog diezelfde dag wandelen om de kapokbomen te zien, waaraan de grote peulen groeien, gevuld met ongelooflijk donzig “plantendons”.

Hier lees je méér over kapok

De verbazing was groot! Waarom is zo’n geweldige en natuurlijke vulstof niet bekend in Europa? Dus besloten we tot onze missie terwijl we nog in de jungle waren: dit wonder van de natuur moeten we ook bij ons bekend maken!

De eerste stappen naar zelfstandigheid

Martin kwam bijna tien jaar geleden terug uit Thailand met een kleine container en veel kussens in zijn bagage. In eerste instantie hebben we de kussens opgeslagen in de schuur van onze stiefvader. Als voormalig boer bewerkte onze stiefvader meer dan 100 hectare landbouwgrond, en konden we hem overtuigen van het idee om kapok beter bekend te maken in Duitsland. Maar dat was natuurlijk niet zo eenvoudig ... Maar uiteindelijk kregen we zijn toestemming om de grote schuren voor ons doel om te bouwen.

Vandaag verbazen we ons nog steeds over de veranderingen die de globalisering met zich mee heeft gebracht. Tot een paar decennia geleden werden hier op ambachtelijke wijze graanvelden verbouwd en nu is er in het midden in het land, in een oude boerderij, een online shop voor Aziatische kussens en meubelen. Te gek!

Na de eerste jaren en veel hulp van familie en vrienden groeide onze reputatie en konden we steeds meer mensen inspireren voor Thaise kussens en bijzondere meubels uit Azië. Inmiddels is ons team sterk gegroeid. Vanuit de aanvankelijke scepsis over onze “kapokmissie” ontstond een ware passie voor de producten uit Azië!

Maar ook nu verloopt alles bij ons nog zeer familiaal. Onze kantoren zijn nog steeds bij onze stiefvader op de boerderij. Met onze Thaise kussens moesten we echter vrij snel verhuizen naar een groter magazijn, omdat er steeds meer kapokfans bijkwamen.